به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت ظهر سه شنبه در اجلاس مشترک اقتصادی استان آذربایجان غربی و استانهای مرزی ترکیه اظهارداشت: در گذشته مرزنشینان دو کشور، بعلت تردد غیرمجاز مورد تعقیب نیروهای مرزبانی دو کشور قرار می گرفتند اما امروز با فعال سازی بازارچه های مرزی مشترک، بخشی از مشکلات اشتغال، معیشت و رفاه مرزنشینان فراهم شده که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه یکی از مهمترین مشکلات تجارت مرزی ایران و ترکیه را معضل بازارچه های مرزی دانست و عنوان کرد: متاسفانه بازارچه های مرزی مورد استقبال مسئولان ترکیه ای قرار نمی گیرد و با وجود درخواست های مردمی، این بازارچه ها تعطیل شده اند.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه این تعطیلی بازارچه ها در معیشت مرزنشینان تاثیر منفی داشت از طرف ترک خواست زمینه فعالیت مجدد بازارچه های مزری را فراهم کرده و زمینه ساز توسعه همکاریهای گسترده در این خصوص باشد.
سعادت برگزاری این اجلاس و حضور هیئت ترکیه در آذربایجان غربی را نشان دهنده گسترش روابط سیاسی، تجاری، اقتصادی و بازرگانی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه عنوان کردو افزود: از اول انقلاب، جمهوری اسلامی ایران روابط بسیار خوبی در زمینه های مختلف در پیرو همین توصیه های رهبر فقید انقلاب اسلامی با کشورهای همسایه، برقرارکرده است و ما در اجرای این منویات و ایجاد پل اقتصادی بین ایران و ترکیه تلاش می کنیم.
استاندار آذربایجان غربی نقش ترکیه در مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای 1+5 را مهم ازریابی کرد و گفت: ترکیه به عنوان همسایه ای ارزشمند نقش تاثیر گذاری برای دستیابی به توافق هسته ای دارد.
سعادت در ادامه خاطرنشان کرد: سه کمیته برای بررسی وضعیت مراودات مرزی بین دو کشور ایران و ترکیه در این اجلاس پیش بینی شده است که امیدواریم تصمیمات خوبی در این کمیته ها گرفته شود.
وی یاد آور شد: در این کمیته های سه گانه که فرمانداران ارومیه، خوی و ماکو ریاست آنها را بر عهده خواهند داشت، مسئولان استانی با هیئت اعزامی از ترکیه، زمینه های اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه های قبلی و جدید، را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.
با حضور مقامات دو کشور ایران و ترکیه پنجمین اجلاس توسعه همکاری های مشترک اقتصادی آذربایجان غربی و استان های مرزی ترکیه پیش از ظهر سه شنبه در شهرستان مرزی خوی آغاز بکار کرد.
این اجلاس با هدف گسترش همكاری های اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، تجاری، آموزشی، علمی، دانشگاهی و همچنین حل مسائل و مشكلات مربوط به ترانزیت و گمرك در مرزهای مشترك به مدت دو روز در خوی برگزار می شود.
پیگیری تفاهم نامه های قبلی میان دو طرف را از دیگر اهداف برگزاری این اجلاس است که علاوه بر پیگیری مفاد تفاهمات قبلی فیمابین، در روز پایانی اجلاس (۲۳ اردیبهشت) تفاهم نامه جدیدی بمنظور گسترش همكاریهای مشترك، فیمابین استاندار آذربایجان غربی بعنوان رئیس هیئت ایرانی حاضر در اجلاس و استاندار وان بعنوان رئیس هیئت اعزامی از جمهوری تركیه، مبادله و منعقد خواهد شد.
نظر شما